Wang An Shi & Tang An Shu
Door: Johan Desiree @ China
Blijf op de hoogte en volg Johan
19 Augustus 2009 | Nederland, Amsterdam
Allereerst bezoeken we de gedenkplek van Wang An Shi, de belangrijke staatsman, die zeer eenzaam zou zijn gestorven en waarvan we gisteren de eerste werkplaats hadden gezien: de Book Room. Nu zien we echter een soort van parkje, waar we in een hall wat aquarellen zien van hem in leven. Verder bekijken we het parkje, waar we bij toeval een ijsvogeltje aantreffen die bij de vijver met lotusbloemen op ons bezoek lijkt te wachten. En dat in deze hitte!
Als we dit gezien hebben, vertrekken we naar een ander park. In dit geval van Tang An Shu (Die namen lijken zo op elkaar, merken we keer op keer. En als ik het probeer uit te spreken wordt dat helemaal duidelijk.) Het blijkt de Shakespeare van China te zijn, die Tranen uit Fuzhou heeft geschreven. Achteraan het park staat een soort van Efteling, maar dan van 50 jaar geleden. Tot vermaak van de kinderen proberen we wat attracties en we zien kans om mooie plaatjes te schieten.
De middaglunch wordt naar onze mening wat te vroeg gepland en we kunnen daarom nog even naar de rivier gaan. Kilian ziet er zijn kans om in het water te spelen en hij spettert er op los: iedereen is er nat van.
Als we de lunch nuttigen, krijgen we eendenpoten voorgeschoteld, ezelsvlees en andere gerechten, die we thuis niet kennen. Wat we eten is lekker en gekruid, soms wat te sterk. De eendenpoten kunnen ons allen echter niet bekoren.
We krijgen de gelegenheid om nog te winkelen op de markt en de winkelstraat. Er zijn opvallend veel winkels met namen, die in onze schrift zijn gesteld. (Kennelijk laten we wel een goede indruk achter bij de Chinezen.)
19 Augustus 2009 - 18:29
Maryam&jack:
Zo te lezen genieten jullie volop van een prachtig land met vriendelijke mensen.
Wat leuk Minette dat je zo'n hartelijk welkom kreeg in het weeshuis. lijkt me heel vreemd om daar te zijn en te weten dat je daar de eerste maanden van je leven hebt doorgebracht.
Wij wensen jullie nog een onvergetelijke verdere reis.
Sorry Johan vergeten je te sms'en op je verjaardag, maar alsnog proficiat.