Stapelen
Door: Johan & Desiree @ China
Blijf op de hoogte en volg Johan
27 Augustus 2009 | Nederland, Amsterdam
Aanvankelijk braaf op ons bankje gezeten, gingen we na enige tijd toch maar bewegen. Kilian had al snel aansluiting met enkele anderen jongens uit het treinstel en hij vermaakte zich zo best, dat Minette zich aansloot. Samen maakten ze veel lol, die in de hele trein te horen was. Voor ons was het wel afzien en we telden de minuten af.
Het fascineerde ons wel dat de andere mensen zich gingen ontspannen en in slaap vielen in de meest ongelukkige houdingen en met veel gezever.
Moe en helemaal overprikkeld kwamen we na 11 uren aan in Dali, waar het station nog gerenoveerd werd en we via een omweg onze gids moesten zoeken. De gids bleek nog niet te beseffen dat wij een andere uitgang moesten nemen.
Wederom wat lichte paniek, maar we werden snel geholpen door een hulpvaardige Chinees, die we hadden ontmoet in de trein. (overigens valt dat wel op dat er altijd bereidwillige mensen zijn om te helpen.)
Op weg naar het hotel, vertelde de gids ons enthousiast welke plannen hij met ons had om de omgeving deze avond nog te laten zien. We moesten nadrukkelijk aangeven dat wij graag op onszelf bleven en ons plan zelf wilden maken. In overleg met zijn manager kreeg hij toestemming om ons deze ruimte te geven.
Moe kwamen we aan in een enorm groot hotel, waar we de enige gasten leken.