Dali
Door: Johan & Desiree @ China
Blijf op de hoogte en volg Johan
28 Augustus 2009 | Nederland, Amsterdam
Vanmiddag zouden we om 14:00 uur worden opgehaald, om door te reizen naar Lijiang. Tot dat moment hadden we tijd voor onszelf en namen we ons voor om naar de Santa Si (Drie Pagoden) te gaan. Daar bleek de toegangsprijs behoorlijk hoog te zijn en de zuinige Nederlander begon te knagen. We besloten om ons aan te sluiten bij een groepje en te zien hoe ver we zouden komen. We hebben het voor elkaar gekregenom van de pagodas een fraaie foto te maken en hebben er veel lol om gehad.
Daarna zijn we oud-Dali gaan bekijken: een prachtig stadje van 300.000 mensen.Huisjes van steen met veel hout en kleurrijke mensen. We keken onze ogen uit. Voor het eerst tijdens dee vakantie op ons gemak koffie gedronken op een terrasje.
Daarna nog snel naar het Erhaimeer, maar dichtbij komen lukte niet, omdat we op de aanlegsteiger van de veerboot terecht kwamen. Na de lunch van 15 Yuan (ong. 1,50 Euro voor ons vieren) zijn we snel naar het hotel gegaan om te vertrekken en we kwamen er tegelijkertijd met de gids aan.