Overstromingen in Seoul
Door: Johan Hamel
Blijf op de hoogte en volg Johan
30 Juli 2011 | Zuid-Korea, Seoel
We zijn sinds maandag in Seoul en die avond is het behoorlijk gaan regenen, niet met een bui of wat, maar met bakken! Nog nooit zoiets meegemaakt. Dit is pas na 3 dagen opgehouden. Overstromingen waren het gevolg. De Hanrivier is buiten zijn oevers getreden en straten stonden blank. Zelf zagen we de putdeksels omhoog komen onder invloed van die grote stroom water, die massief uit de lucht kwam vallen. Op tv en in kranten zien we berichten over doden en nog ontoegankelijke wegen in de stad.
We zijn zelf wel nat geworden, 3 parapluies gekocht, waar we er zelf nog eentje hadden meegenomen uit Nederland, maar geen verlet in ons reisprogramma. Vooralsnog, want maandag gaat het weer regenen! Seoul ligt ook in een dal van enkele bergen, waardoor het niet vfreemd is dat de regen is blijven hangen. Men zegt hier dat het regenseizoen verlaat is (normaal begin juli) en dat deze regenval wel buitensprig was. Vandaag zagen we al weer veel daarvan opgeruimd. Alleen de stank van de riolen blijft nog wel hangen. en dat is erg vreemd als je door een sjieke winkel loopt, waar dure spullen te koop zijn en waar het publiek er weinig aan gelegen laat om deftig te verschijnen.
31 Juli 2011 - 11:19
Jenny Heijmans:
Hoi Desirée en "mikijo"
Wat leuk om te kunnen lezen wat jullie allemaal meemaken.
Hopelijk is alle regen in 1 keer gevallen en hebben jullie er nu niet veel last meer van.
Wat een bijzonder moment voor jullie maar vooral voor Kilian om zijn pleegouders te ontmoeten.
Geniet er van en koester de mooie momenten; ik blijf jullie volgen op waar ben je.nu
Heel veel groeten
Jenny