Alpaca,vicuna, llama, guarano
Door: Johan
Blijf op de hoogte en volg Johan
24 Augustus 2018 | Peru, Arequipa
De molen hebben we snel genoeg gezien, omdat hij niet veel extra’s te bieden heeft. In de directe omgeving is een aantal verschillende activiteiten te doen, zoals paardrijden, een kinderkermis en enkele dames staan in traditionele.klederdracht met enkele alpaca’s om een foto van te nemen. We mogen er eentje nemen en kunnen dan een vrijwillige bijdrage geven. Het zijn 2 spierwitte alpaca’s, die er door hun zachte vacht erg knuffelig uitzien. Dees wil er graag een foto van gemaakt hebben. De 10 Soles (2,50 Euro) is het parkje niet echt waard, maar de omgeving is wel fraai.
In het parkje bij de molen staat er ook een 8-tal drommedarissoorten (LLama’s zijn verwant aan de drommedaris): 2 guarano’s liggen rustig te herkauwen op het groen, dat in hun weitje ligt, 3 llama’s liggen in een door stenen onringde plaats ook op hun groen te herkauwen en de daar aanwezige alpaca staat ons klaar om ons extra aandacht te geven met zijn groen en lijkt erop gespitst om het naar ons te spuren. Als we naderbij komen, spuugt hij zijn kauwsel inderdaad in onze richting. We kunnen niet naderbij komen, omdat we dan worden bespuugd. Hij blijft ons in de gaten houden, zodat we weer eens gepakt worden als we naderbij komen. Hij kijkt ons dan uitdagend aan (of denken we dat maar en zou een alpaca niet zulke slechte gedachten hebben? We zullen het niet weten.