Waterval
Door: Johan Hamel
Blijf op de hoogte en volg Johan
26 Juli 2011 | Zuid-Korea, Seoel
Zoals we hadden voorgenomen gaan we de buurt verkennen om later met bus 03 naar de Seoul Tower te rijden. Je moet ernaartoe, als je een fraai overzicht van Seoul wil krijgen. Dus willen wij dat ook zien. De Tower ligt op een van de heuvels van Seoul en biedt werkelijk waar een prachtig uitzicht. Maar als we de heuvel op gaan rijden wordt de regen alsmaar erger en als we boven aankomen, alt het met bakken uit de lucht. nu hadden we onderweg al wat gezien van de aangelegde parken en een waterval is daarbij niet vreemd, maar nu wordt het toch wel te erg. We vluchten een kiosk in, die dat had voorzien; volop parapluies en regencapejes. Uit armoede, omdat het uitzicht echt was ontnomen door de hoosbuien, zijn we direct terug nara de bus gegaan en terug naar het hotel.
Deze avond zullen we toch moeten eten en ook dan regent het nog volop. Ons herinneren de beelden van tv waarin putdeksel omhoog komen, maar nu zien we ze in het echt! Omdat iedereen niet opvallend reageert zoeken we een restaurant dat wordt aanbevolen door de Lonely Planetguide. Meisjes lopen met hoge hakken door de stromen, jongens met laarzen of slippers aan, allemaal met een parapluie in de hand.
de volgende dag zien we beelden van ovestroomde Hanrivier en auto's, die zijn wegegespoeld of achtergelaten in de stroom van het water.
Het restaurant wordt er eentje in de buurt van het Hotel, maar dan zijn we al wel doorweekt van de zoektocht, ondanks de hedenmiddag aangeschafte parapluies.
27 Juli 2011 - 11:45
Anneke:
Gelukkig "goed " aangekomen en de rest ach ja, hier is ook af en toe regen dus de verandering is niet groot, behalve de temperatuur.
Dag dag