Op zoek naar een boom
Door: Johan
Blijf op de hoogte en volg Johan
21 September 2017 | Namibië, Onguma
We hebben overnacht in een huisje met rieten dak. De huisjes zijn voor een deel gelegen aan de Kavango rivier en hebben uitzicht op Angola. In de verte zien we de wasplaats voor mannen en een stukje dichterbij die voor de vrouwen in Angola. Ook wordt er water uit de rivier gehaald voor mee te nemen voor het koken. En er wordt natuurlijk kleding gewassen, want dat doe je gewoon samen.
We hebben vandaag er een lange rit op zitten, daarom nemen we geen deel aan de Sunsetcruise. We zijn er gewoon te moe voor en moeten de volgende dag weer verder.
Die rit was een lange tocht van meer dan 400 km, waarbij we weinig schaduw konden vinden voor onderweg om er te stoppen. Er waren wel rustplaatsen, maar die stonden vol in de blekende zon en niemand maakte er gebruik van. Zagen we wel weer een boom, dan stond het eronder vol met onkruid of afval. De laatste 200 km was een lange rechte weg, met amper bochten, waar je aardig slaperig van kon worden. Maar ook daar was er weinig schaduw op de rustplaatsen. Er waren zelfs plekken waar brand was geweest en waar de grassen dit niet hadden overleefd. We vragen ons af of dit moedwillig is geweest.